Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

duminică, 7 noiembrie 2010

Tunderea gradinii – tehnici si unelte utile


Intretinerea si, in special, tunderea gradinii sau a gazonului sunt operatiuni mari consumatoare de timp insa merita toate eforturile deoarece la final vom avea cu ce sa ne laudam, efectul estetic fiind intotdeauna unul deosebit, iar gradina putandu-se dezvolta armonios si uniform.
Iarba trebuie taiata in mod regulat, pe cat de des se poate, astfel fiind ajutata sa creasca mai viguros si mai usor. Sunt astfel eliminate nu doar riscurile aparitiei daunatorilor si a buruienilor, dar se pun si bazele unei culturi sanatoase, indiferent daca e vorba de simpli arbusti si tufe de flori cu rol decorativ sau de fructe, legume si zarzavaturi.
Esential, de la bun inceput, este sa se retina faptul ca iarba nu se taie niciodata din scurt, unii gradinari preferand acest lucru din comoditate, ci se lasa suficient de mare incat sa ofere atat o bucurie pentru ochi cat si sa poate creste in continuare sanatos, indiferent de conditiile atmosferice mai mult sau mai putin prielnice.
Tot ca regula generala, demn de retinut este si programul anual de tundere a ierbii, in martie fiind recomandat sa se taie iarba cam o data la 2 saptamani, in aprilie, o data la 10-11 zile, iar in lunile de vara chiar si de 2 ori pe saptamana, daca este anotimp mai ploios. Incepand cu venirea toamnei, frecventa de taiere a ierbii se reduce, in septembrie si octombrie taindu-se cam o data la 10 zile sau chiar si mai rar, in functie de sezon.
Pentru a se reusi o tundere profesionista a gradinii, va fi nevoie de mai mult decat de o simpla masina de tuns iarba, fiind necesare si informatii despre specificul fiecarei plante din gradina, dar si unelte profesionale de tundere si intretinere a gradinii. Acestea ar trebui sa aiba functii de ajustare a cutitelor si a inaltimii sau latimii de taiere, care sa permita o tundere adecvata a ierbii si de asemenea functii de reglare pentru uneltele de gradina. Demn de amintit, iarba nu se taie
niciodata intr-o singura sesiune ci se fac treceri repetate cu masina de tuns, ajustandu-se si inaltimea de taiere in consecinta.

Toate uneltele pentru tunderea gradinii trebuie pregatite in avans, cutitele fiind obligatoriu sa fie bine ascutite, iar tipul de masina de tuns iarba intru totul adecvat particularitatilor gradinii in cauza. Bineinteles, nici nu se pune problema tunderii profesionale a unei gradini fara o udare ca la carte, facuta in prealabil, ori fara o tratare corecta a solului.
Pentru curatarea si intretinerea gradinii, foarfecele de gradina sunt absolut necesare, iar BricoMall va ofera in acest sens produsul ergonomic “Foarfeca pt. arbusti Gardena Accu 80″, o scula actionata electric de bateriile sale reincarcabile Litiu-Ion cu set complet cu incarcator pt baterii, prevazuta cu motor puternic pentru rezultate excelente si lame calite care permit un timp de operare de pana la maximum 80 minute.
Similar, si trimmerele electrice vor fi de nelipsit din magazia unui gradinar priceput, acestea ajutand la curatarea si tunderea unor suprafete mai mari, care pot prezenta iarba vesteda si tare sau buruieni si plante crescute la intamplare.
Produsul “Turbotrimmer Gardena ProCut 800″ se monteaza extrem de usor, fara unelte, este prevazut cu suport pentru cablu contra smulgerii accidentale si intrerupator de siguranta contra pornirii accidentale si are un sistem de taiere puternic, cu 2 fire cu alimentare automata cu filament. Gardena ProCut 800 este ideal si pentru gradinarii amatori, avand un maner aditional reglabil pe inaltime si unghi pt. stabilitate si ghidare usoara.

Pentru operatiunile care necesita un grad marit de finete, produsul “Motocoasa Husqvarna 325 LDX” este recomandat de catre BricoMall, fiind un trimmer usor, de inalta performanta, echipata cu motor E-TECH si prevazuta cu tija din doua piese,
care ofera o gama ampla de optiuni, accesibile si prin diferitele accesorii care o insotesc. Dintre functiile sale primare se pot mentiona functia Smart Start, pompa de combustibil, fir trimmy whisper, maner reglabil cu piulita fluture, aderenta buna, reazem de brat sau rezervorul de combustibil transparent.

Tunderea propriu-zisa a ierbii merita facuta cu utilaje de top, care nu vin neaparat la preturi mari, dar care ne pot ajuta sa facem o treaba de exceptie in gradina. Produsele “Masina de tuns iarba pe benzina Gardena 46 VDA” si “Masina de tuns gazon Honda HRG 465 SDE” sunt destinate primul mai ales gradinilor mari, care prezinta si denivelari si, respectiv al doilea, celor drepte, cu o suprafata de pana la jumatate dintr-un teren de tenis. Ambele produse au functii de aprindere prevazute cu dispozitive de siguranta, pot fi setate pentru operatiuni multiple si sunt usor de curatat. Sunt utilaje ergonomice, de ultima generatie, care cu siguranta vor raspunde atat pretentiilor cunoscatorilor cat si asteptarilor celor cu mai putina experienta.
Tunderea gradinii este o operatiune care se desfasoara pe toata durata anului, ia gradinarii care investesc din timp in unelte si utilaje de top nu vor regreta acest lucru deoarece sarcinile lor vor fi mai simplu de dus la capat si se vor putea face in conditii de siguranta si confort superioare. Cu asemenea dotari, orice gradinar va putea intretine gradina fara mari batai de cap, iar satisfactiile vor fi maxime si garantate de dispozitivele profesionale care ii pot ajuta sa isi faca treaba fara
greseala.



SURSA:
Produs disponibil la :

2 comentarii:

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro