Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

miercuri, 4 august 2010

2009 punct de cotitura pentru aerul conditionat inverter in China

2009 punct de cotitura pentru aerul conditionat inverter in China

Rata de penetrare a pietei de aer conditionat de tip inverter este de aproape 100% in Japonia, in jur de 25% in Europa, doar 7% in China, si aproape de zero in America de Nord si Sud. Cu toate acestea, in 2009 vanzarile de aparate de aer conditionat de tip inverter a inceput sa creasca in China, care vor creste cu siguranta popularitatea acestor produse in intreaga lume, dupa cum se spune "When China moves, the world changes."
 
Mai multi factori stau la baza cresterii vanzarilor de aer conditionat inverter in China. Toate produsele inverter vandute in China a fost necesar sa aiba etichete de energie de la 1 martie 2008. Standardele Nationale minime de performanta energetica pentru aer conditionat inverter au intrat oficial in vigoare de la 1 septembrie 2008. Cerinte mai stricte pe ambele, inverter si non-inverter, au determinat producatorii sa dezvolte produse inverter pentru a proteja viitorul bussinesului. In plus, guvernul a lansat de asemenea o serie de politici de stimulare menite sa extinda cererii interne, inclusiv subventii pentru achizitionarea de produse de economisire a energiei.

Economia de energie si reducerea emisiilor sunt incluse, de asemenea, ca probleme-cheie in planul de dezvoltare in cel de-al 11 Plan cincinal. Ca rezultat, majoritatea producatorilor de aer conditionat recunosc importanta economiei de energie, care poate conduce la dezvoltarea aparatelor de aer conditionat inverter.
 
Cei mai multi producatori considera 2009 sa fie un punct de cotitura pentru aerul conditionat inverter. Din ce in ce mai multi consumatori chinezi prioritizeaza aceste caracteristici, cum ar fi economiile de energie si confort, si aleg un aer conditionat inverter. Un numar crescut de aparate de aer conditionat inverter au fost vandute in timpul "May Day holiday", una dintre cele mai importante perioade de vanzari pentru producatori de aer conditionat din China. Pentru unele companii, vanzarile de astfel de produse au reprezentat aproximativ 20% din toate produsele vandute. In unele regiuni, cum ar fi China de Est si China de Sud-Est, proportia a fost chiar mai mare.
 
Hisense a fost prima companie chineza care a produs aparate de aer conditionat inverter. Midea, Gree, Haier, cei trei giganti in aer conditionat din China, sunt, de asemenea, printre pionierii care au produs aparate de aer conditionat inverter. Productia de aer conditionat inverter a inceput sa se extinda de mai multi ani in urma, influentata de cresterea comenzilor de la alti producatori de aer conditionat externi. Principalele companii chineze au dezvoltat propriile tehnologii de inverter in timp ce produc produse OEM. Intensa concurenta pe aceasta piata a fortat producatorii chinezi sa dezvolte rapid aceste produse.
 
"Principalele companii si-au dat seama ca aparatele de aer conditionat inverter sunt tendinta in acest sector, si aproape toate companiile se pregatesc pentru asta" a spus un manager tehnic al unui producator intern din China. "In prezent, cele mai multe companii pot produce aer conditionat inverter, si nu cred ca exista bariere tehnice pentru restul de producatori chinezi in producerea de echipamente de tip inverter. Mai mult, companiile nationale au facut progrese considerabile in productia de controlere. "
 
Producatorii japonezi din China
 
Companiile japoneze au produs aer conditionat inverter de mai mult de 20 de ani si cei mai multi dintre ei sunt foarte increzatori in tehnologia lor. "Produsele noastre de inalta performanta si calitate au fost recunoscute si de catre clienti din China. Am consolidat retelele noastre de vanzari si am difuzat mai multe reclame pentru aer conditionat inverter la televizor", a spus un director de marketing la o companie japoneza in China.
 
Cu toate acestea, piata in crestere de aer conditionat din China si dezvoltarea rapida a producatorilor chinezi, au pus presiune pe companiile japoneze. Desi au mari sperante pentru piata chineza de inverter, este aproape imposibil pentru companiile japoneze sa schimbe singuri structura pietei chineze de aer conditionat. Prin urmare, este vital pentru ca acestea sa colaboreze cu producatori locali chinezi pentru a obtine o cota mai mare de piata. Dezvoltarea de joint-venture cu producatori externi este o miscare fara precedent pentru producatorii japonezi. Acordul de cooperare intre Daikin si Gree este probabil primul exemplu in acest sens. Daikin are in plan sa dezvolte cererea pentru invertoare lucrand impreuna cu Gree, iar acest obiectiv nu este limitat la piata chineza. Acordul de cooperare intre Midea si Toshiba Carrier este un alt bun exemplu. Whirlpool si Hisense anuntat de asemenea, "all-around cooperation", in martie 2009.
 
In afara de colaborarea cu producatorii chinezi, companiile japoneze consolideaza promovarea de aer conditionat inverter. Panasonic este prima companie japoneza care a dezvoltat facilitati de productie aer conditionat in China. Filiala sa din Guangdong a lansat 29 de noi modele de aer conditionat inverter din cinci serii de la inceputul anului 2009, reprezentand mai mult de 50% din toate produsele noi lansate de catre companie. Toate aceste produse sunt dotate cu cele mai recente compresoare scroll, inverter e-scroll. Daikin va vinde seria Standard Global Inverter (GSI) in China, care este cel mai recent model din seria N, care este vandut in piata japoneza. Hitachi a lansat recent 24 de modele de aer conditionat tip inverter. Melco a creat noi puncte de vanzare in orase cheie si sapte de noi tipuri de aer conditionat inverter, inclusiv seria sa high-end "Move Eye" vor fi disponibile pe piata chineza in acest an. Potrivit companiei, aparatele de aer conditionat inverter sunt cel mai important produs al companiei care va fi promovat in anul 2009. Alte companii Japoneze, cum ar fi Toshiba Carrier, MHI, si Sharp, de asemenea, a lansat mai multe produse noi.
 
Samsung si LG au lansat noi produse de tip inverter.
 
Consolidarea producatorilor din China
 
Producatorii din China de aer conditionat Gree, Haier si Midea si-au consolidat linia de produse cu modele inverter si au redus proportia de modele non-inverter. Midea produce modele inverter atat ca produse proprii cat si pentru producatori externi. Gree a lansat cu succes a treia generatie a tehnologiei G-Matrik inverter DC in martie 2009, in timp ce Haier a majorat exporturile sale de aer conditionat inverter.
 
Hisense a condus pe piata de aparate de aer conditionat inverter din China de mai multi ani. Bazandu-se pe 12 de ani de experienta in tehnologie inverter, compania a dezvoltat seria de aer conditionat 360 ° full-DC inverter "Royal Enjoyment" cu performante de eficienta energetica deosebite. In scopul de a promova vanzarile de aer conditionat inverter, compania a anuntat in noiembrie 2008 ca a oprit productia de aparate de aer conditionat de tip non-inverter.
 
Chigo, Galanz, Aux si alte companii, de asemenea au lansat noi modele de aer conditionat tip inverter.
 
Cele mai multe compresoare inverter sunt inca produse de catre producatorii straini. Cu toate acestea, in functie de raportul "Reajustarea si structura industriei usoare" publicat de Consiliul National de Dezvoltare si de Reforma din China, guvernul chinez va stimula dezvoltarea de compresoare inverter. Ca rezultat, unii producatori interni, cum ar fi Highly (Shanghai Hitachi) si Meizhi, au adaptat liniile lor de productie si au marit capacitatea de productie pentru compresoare inverter .
 
Piata de aer conditionat inverter se va dezvolta intr-o mare viteza, in 2009. Cu toate acestea, in general se considera ca, in timp ce aerul conditionat tip inverter va avea o cerere mare, care va ajuta producatorii in dezvoltarea pe termen lung de produse inverter, acestea nu vor fi principalele aparate de aer conditionat comercializate. In cele din urma, aparatele de aer conditionat non-inverter inverter vor fi scoase de pe piata; dar cu toate acestea, ambele tipuri de produse vor continua sa fie vandute pe piata chineza pentru o lunga perioada de timp.
SURSA:
Produs disponibil la :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro