Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

marți, 26 ianuarie 2010

Pompe de caldura Octopus IS





Pompele de caldura sunt o solutie moderna si eficienta de a asigura o modalitate de incalzire. Octopus este o firma suedeza specializata in producerea de astfel de dispozitive, cu experienta de peste 25 de ani in domeniu si cunoscuta pentru pompele sale de caldura inovatoare. Una dintre ele este modelul IS (Ice Stick), cunoscut drept ” stalpul de gheata “. Mai jos va vom spune cum functioneaza acesta si de ce este atat de apreciat.
Octopus IS - o pompa de caldura inovatoare, fiabila si cu randament foarte bunIntai sa vedem din ce consta sistemul Octopus IS :
  1. Evaporatorul (vaporizatorul) – sistem cu profiluri din aluminiu pe care se condenseaza vaporii de umezeala din aer si se transforma in gheata. In cadrul procesului de condensare se emana caldura, caldura care face ca refrigerantul din sistem sa fiarba (temperatura de fierbere este mica in acest punct) si sa se evapore.
  2. Compresorul – acesta comprima vaporii de refrigerant si ridica astfel temperatura substantei la valori mari .
  3. Sistem de incalzire – el contine si un sistem de condensare. Vaporii incalziti de refrigerant trec prin acesta si se trasnforma in lichid, lichid care este apoi introdus in sistemul de incalzire .
  4. Depresurizator (supapa de expansiune) – lichidul de mai sus trece prin acest sistem care ii reduce mult presiunea si astfel si temperatura, ciclul repetandu-se .
Asadar, Ice Stick-ul Octopus functioneaza dupa principiul clasic al pompelor de caldura, dar are ca avantaje:
  • fiabilitatea, datorita existentei unei singure parti mobile in ansamblu (compresorul)
    Diagrama de functionare a sistemului Octopus
    Diagrama de functionare a sistemului Octopus
  • zgomotul redus (nu face mai mult zgomot ca un frigider, astfel ca de la 3-5 m distanta nici nu il vei auzi)
  • durata lunga de utilizare
  • usurinta in montare (pachetul vine cu toate elementele necesare si este simplu de montat) si intretinere
Trebuie mentionat ca pentru a obtine un randament foarte bun, este necesar ca pompa sa fie montata intr-o zona cu umiditate ridicata a aerului (zona montana, langa ape, etc).
Exista mai multe modele de astfel de pompe de caldura, pentru incinte de diverse dimensiuni . Se pot folosi mai multe pompe in paralel, iar in plus, sistemul poate fi usor cumplat cu orice alte sisteme de incalzire (centrala pe gaz, panouri solare, etc).





SURSA: OCTOPUS Energi AB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro