Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 14 ianuarie 2010

Acoperiri de pardoseală

Acoperirile de pardoseală se împart în două categorii: textile şi netextile. Printre acoperirile de pardoseală textile se numără mochetele cu suport textil sau din pâslă cât şi covoarele ţesute manual sau mecanic. Pardoselile netextile se împart în trei grupe diferite: pardoseli elastice (de ex. PVC, linoleum, plută), pardoseli dure (parchet laminat, parchet prefabricat, duşumele şi podele de scândură) şi pardoseli minerale (piatră naturală pentru construcţii, mozaic, gresie).
Alegerea acoperirii de pardoseală nu este numai o chestiune de bani ci depinde deseori şi de sectorul în care are loc placarea pardoselii. Pentru bucătării şi camere de lucru sunt foarte potrivite pardoselile din parchet laminat, gresie şi linoleum. Linoleumul are avantajul că ţine cald la picioare şi în acelaşi timp nu mucegăieşte.
Pentru băi şi duşuri este mai bine să folosiţi gresie, marmură, piatră naturală. Sortimentele de piatră naturală sunt ceva special: fiecare placă este un unicat. Plăcile de ceramică fină sunt în schimb un amestec din cuarţ, argilă şi feldspat. În combinaţie cu încălzirea prin pardoseală piatra naturală şi gresia sunt ideale, deoarece sunt foarte bune conducătoare de căldură.
Parchetul laminat are un succes din ce în ce mai mare. Nu este scump, arată extrem de bine şi este simplu de curăţat şi de montat.
Pentru dormitor sau living se pretează bine sortimentele de mochetă moale. Aceasta crează o atmosferă plăcută, izolează termic şi amortizează zgomotul paşilor, fiind totdată uşor de curăţat. O mochetă de calitate superioară din fibre naturale poate rezista o viaţă, dacă este bine întreţinută – în schimb este şi ceva mai scumpă.
Condiţia obligatorie a placării pardoselilor este pregătirea corespunzătoare a substratului. Podelele din clădirile vechi trebuie adesea acoperite cu plăci suport de montaj pentru a obţine un substrat bun. De altfel: o pardoseală nouă este un bun prilej pentru a corecta imperfecţiunile podelei. Aici sunt mai multe probleme de luat în calcul – de aceea consultaţi un specialist.
 Sursa: BOSCH Do-it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro