Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 14 ianuarie 2010

Orhideele

Orhideele sunt fascinante, frumoase, exotice. De secole ele îi încântă pe oameni cu frumuseţea lor neasemuită şi cu diversitatea florilor lor. Orhideele se adaptează foarte uşor la mediul înconjurător şi se dezvoltă cu uşurinţă în aproape orice mediu. Familia orhideelor (Orchidaceae) este una dintre cele mai mari familii din regnul vegetal. Ea s-a format acum aproape 100 de milioane de ani şi cuprinde astăzi peste 30.000 de specii de orhidee.

Cu greu poate cineva să nu fie fascinat de combinaţia variată de forme şi culori ale orhideelor. Legătura dintre om şi orhidee se observă în aproape toate culturile şi este în special bazată pe confortul fizic şi spiritual oferit de acestea. Incaşii au creat în templele lor basoreliefuri cu motive de orhidee, cărora le-au conferit un statut sacru. Orhideele erau venerate şi ca obiecte de jertfă.
Locuitorii străvechi ai Americii de Nord cunoşteau cu mult înainte de sosirea lui Christophor Columb vanilia ca şi condiment, ea fiind extrasă din fructele tipului de orhidee numit Vanilla planifolia. La unele sărbători budiste se folosesc petalele orhideei Vesak. În Europa, orhideele au fost menţionate pentru prima dată de filosoful şi omul de ştiinţă Theophratus (370-295 î. Hr.). Elevul lui Aristotel a introdus în limbajul european cuvântul „orhidee”, prin lucrarea sa sistematică despre regnul vegetal.
Fascinaţia acestor minunate flori s-a păstrat vie până în ziua de azi. Botanişti şi producători sunt încurajaţi în continuu să cultive plante cu o formă şi mai frumoasă şi cu o culoare şi mai vie decât cele existente. Aceste noi culturi le depăşesc mereu pe cele dinaintea lor în ceea ce priveşte bogăţia florilor şi perioada de înflorire, astfel încât ele pot să ofere privitorilor o imagine încântătoare timp de multe săptămâni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro