Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 14 ianuarie 2010

Aplicarea corectă a tapetului

Aplicarea tapetului este mai simplă decât s-ar crede, cu condiţia să se ţină seama de câteva sfaturi utile. Pentru începători este valabilă următoarea regulă: cumpăraţi tapet superlavabil (care se poate zugrăvi), acesta trece cu vederea micile imperfecţiuni de aplicare. Şi gândiţi-vă că: patru mâini fac treabă mai bună decât două


Calculaţi câte suluri de tapet vă trebuie. Adăugaţi în mod preventiv metraj suplimentar, pentru a putea corecta micile greşeli de aplicare.
Baza pentru tapet ar trebuie să fie uscată, curată şi uniformă. Rezultatul final va fi mai bun dacă în prealabil lucraţi atent la îndepărtarea tapetului vechi, la egalizarea denivelărilor cu material de şpăcluit pentru umpluturi.
După ce aţi pregătit baza, croiţi fâşiile de tapet. Important: adăugaţi aproximativ zece centrimetri în plus la lungimera necesară a fâşiilor Veţi economisi timp dacă veţi folosi prima fâşie drept tipar pentru următoarele.
Amestecaţi şi lăsaţi să se îngroaşe adezivul conform indicaţiilor producătorului. Aşezaţi benzile de tapet cu spatele în sus pe masa de lucru. Apoi aplicaţi adezivul saturat şi uniform din mijloc spre capete şi potriviţi marginile fâşiilor. Pregătiţi numai atâtea benzi de tapet, câte puteţi prelucra în următorul sfert de oră, altfel adezivul se usucă prea repede (respectaţi indicaţiile producătorului).
Înainte de aplicarea primei benzi vă recomandăm să vă procuraţi un fir cu plumb, un boloboc sau o nivelă cu laser. Aceasta uşurează alinierea şi împiedică aplicarea strâmbă pe pereţii cu denivelări. Presaţi cu grijă tapetul pe perete şi şi neteziţi-l din mijloc spre exterior cu o perie de tapet. Celelalte benzi vor fi aplicate cap la cap, uşor suprapus în continuareÎn doi, aplicarea tapetului este mai uşoară decât s-ar crede. Iar tapetul superlavabil (care se poate zugrăvi), trece cu vederea micile imperfecţiuni de aplicare.


SURSA: BOSCH DO-it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro