Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 14 ianuarie 2010

Şlefuirea pardoselilor din lemn

Pardoselile vechi din lemn şi parchetul uzat vor străluci ca noi după un tratament corect.
Indepărtaţi toată mobila, covoarele şi perdelele din cameră. Desprindeţi cu o daltă mică şipcile de soclu, adânciţi cuiele ieşite în afară. Apoi aspiraţi bine pardoseala.

Dacă trebuie îndepărtate numai dârele de trafic iar pardoseala trebuie readusă numai la culoarea sa iniţială este suficientă o singură şlefuire de împrospătare. Dar dacă trebuie complet îndepărtat stratul de lac sunt necesare mai multe operaţii de şlefuire.
Împrospătare: trebuie îndepărtat stratul de lac deteriorat respectiv trebuie şlefuit mat, pentru a crea o aderenţă pentru stratul de lac nou. Este suficient să se şlefuiască într-o singură trecere parchetul cu şlefuitorul cu vibraţii.
Şlefuire: în funcţie de structura suprafeţei este necesară şlefuirea în două până la patru treceri cu maşina de şlefuit. Important: şlefuiţi parchetul masiv şi parchetul mozaic în diagonală faţă de textura lemnului, duşumelele paralel cu scândurile. În timpul şlefuirii nu rămâneţi pe loc sau nu schimbaţi direcţia. Înainte de ultima şlefuire, prelucraţi colţurile şi marginile unei camere cu maşini de şlefuit pentru margini şi colţuri. În acest scop folosiţi un disc cu granulaţia 40 iar pentru următoarea şlefuire fină unul cu granulaţia 100.
Înainte de ultima şlefuire, corectaţi fisurile şi rosturile cu filer pentru rosturi. Apoi curăţaţi foarte minuţios pardoseala
Sigilare: aplicaţi lacul de etanşare în treceri uniforme. Lucraţi departe de sursa de lumină, astfel veţi identifica porţiunile cu defect. După aproximativ două ore se recomandă o şlefuire intermediară manuală sau cu şlefuitorul manual cu granulaţia 120. Apoi curăţaţi din nou cu grijă pardoseala. Acum poate fi aplicat al doilea strat de lac, pe care să-l lăsaţi să se usuce opt până la douăsprezece ore.


SURSA: BOSCH DO-it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro