Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

duminică, 3 ianuarie 2010

Problema condensului


Etanseitatea noilor ferestre, pe care tocmai le-am adaugat ofertei noastre, pe langa avantajele evidente, elimina posibilitatea schimburilor necontrolate de aer, care inainte de montaj erau prezente permanent. Lipsa de ventilatie dintr-o incapere duce in mod invariabil, in anumite conditii de temperatura si umiditate, la aparitia condensului pe geamul termoizolant incepand de la partea inferioara a sticlei.
Condensul apare pe foaia de sticla atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori (creati prin activitatile specific casnice precum gatit, dus etc.), deci umiditatea aerului devine ridicata, iar suprafata sticlei la interior este ”rece”.
Aparitia condensului este un fenomen normal, ceea ce nu inseamna neaparat ca tamplaria PVC nu este bine executata!!! O buna aerisire a incaperii precum si folosirea geamului low-e va duce la ameliorarea efectelor acestui neplacut fenomen.
Obiectivele protectiei la caldura si umezeala sunt:
  • asigurarea unui climat local sanatos si confortabil pentru locuitor;
  • protectia constructiei impotriva stricaciunilor cauzate de clima;
  • mentinearea scazuta a consumului de energie si totodata a socului de CO2 la incalzire sau racire, adica asigurarea ca acest consum, de care cladirea este responsabila, sa fie economic si compatibil cu mediul.
Invelisul cladirii desparte climatul exterior de cel interior. Dar aceasta despartire nu este absoluta. Intre caldura si frig, intre umezeala si uscaciune, exista permanent curenti de caldura si umezeala: energia termica din zonele cu temperatura ridicata trece in zonele cu temperatura scazuta.
Presiunea vaporilor de apa din aer se egalizeaza. Aerul cald poate primi mai multa umezeala decit aerul rece. In perioada de inclazire are loc din acest motiv o compensare a presiunii vaporilor in raport cu clima rece din exterior.
Umiditatea aerului se poate depune la racire sub forma de condens. Temperatura de condensare reprezinta gradul de saturatie al aerului (umiditatea relativa a aerului = 100%) la o anumita temperatura.
Daca intr-o incapere aflata la 20 °C si o umiditate relativa a aerului de 50%, una din partile constructiei are temperatura mai mica de 9,3 °C, pe aceasta se va afla condens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro