Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

duminică, 3 ianuarie 2010

Ce este PVC-ul?

Policlorura de vinil sau prescurtat PVC este un polimer creat din etilena (un produs derivat din petrol) si clorura (un derivat al sarii).
Pentru a putea fi utilizat la scara industriala PVC-ul trebuie aditivat cu diferite microingrediente, dintre care cele mai importante sunt:
  • stabilizatori termici;
  • modificatori de impact;
  • stabilizatori UV;
  • lubrifianti;
  • TiO2
1) stabilizatori termici
In lipsa acestor aditivi, datorita temperaturilor mari care apar in timpul procesului de extrudare, PVC-ul s-ar aprinde facand imposibila prelucrarea. De asemenea, ei contribuie la pastrarea stabilitatii dimensionale a profilelor si prevenirea unor defecte precum: deformatii ale cercevelei, modificari de pozitie ale elementelor de deschidere, interstitii mari intre cercevea si rama etc.
2) modificatori de impact
Au rolul de a transforma PVC-ul dintr-un material casant intr-unul ductil, usor de prelucrat; In lipsa acestui ingredient profilele ar prezenta fisuri inca din timpul procesului de elaborare.
3) stabilizatori UV
Razele ultraviolete (UV) sunt o componenta invizibila a radiatiei solare, care cauzeaza decolorarea maselor plastice, a fibrelor textile, a lemnului etc. Neutralizarea acestor aditivi ar duce la ingalbenirea profilelor intr-un timp foarte scurt.
4) lubrifianti
Sunt utilizati pentru frecarea dintre PVC si suprafetele metalice, in timpul procesului de extrudare si pentru a conferi profilului o suprafata neteda.
5) TiO2
Dioxid de titan este un component foarte important, utilizat pentru a colora profilul in masa si pentru a-i conferi luciu. In afara de aspectul estetic, acest ingredient prezinta importanta prin faptul ca reflecta mare parte din radiatia solara, contribuind la reducerea cantitatii de caldura inmagazinata in profil. PVC-ul care se utilizeaza la fabricarea profilelor  nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului inconjurator si este reciclabil 100% (profile ecologice).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro