Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

luni, 11 ianuarie 2010

Intretinerea ferestrelor de mansarda



Folosirea clapetei de ventilare
Pentru a vă bucura de aer proaspăt când fereastra este închisă, apăsaţi butonul de operare pentru a deschide fanta de aerisire. Fereastra va rămâne închisă, dar aerul va intra în cameră printr-un filtru de aer încorporat care reţine praful şi insectele.





Deschiderea şi închiderea ferestrei

Acţionaţi bara de operare pentru a deschide fereastra. Sistemul de balamale permite oprirea părţii mobile a ferestrei în poziţii intermediare de deschidere. Pentru a închide fereastra împingeţi ferm bara de operare şi blocaţi partea mobilă a ferestrei prin ridicarea mânerului.





Poziţia de ventilare

Opritorul integrat permite fixarea ferestrei într-o poziţie deschisă. Acesta este plasat pe partea mobilă a ferestrei, în colţul stânga sus şi poate pătrunde în locaşul corespunzător aflat pe tocul lateral. 





Curăţarea geamului
Pentru curăţarea geamului exterior, rotiţi cerceveaua aproximativ 180 grade. Cerceveaua trebuie fixată prin împingerea opritorului în locaşul situat în partea inferioară a tocului. Astfel, fereastra se va bloca în poziţia pentru spălare şi dumneavoastră veţi avea ambele mâini libere pentru a o curăţa.










Minimizarea riscului condensului
În încăperile cu un grad ridicat de umiditate, se poate forma condens pe geamul interior. Plasarea imediat sub fereastră a unei surse de căldură reduce acest risc.





Curăţarea filtrului de aer
Filtrul de aer poate fi scos şi curăţat cu detergenţi menajeri. Rotiţi cerceveaua complet, fixaţi-o în poziţia de curăţare şi înlăturaţi filtrul de aer. (VELUX vă pune la dispoziţie filtre de aer noi).





Întreţinerea lemnului
Lemnul a fost tratat şi lăcuit încă din fabrică şi poate fi curăţat cu detergenţi menajeri. Un tratament suplimentar este necesar cel puţin o dată la doi ani sau oricând este cazul. Ferestrele expuse la călduri foarte mari sau la un grad mare de umiditate (ex. bucătăriile sau băile) pot să necesite un tratament mult mai des.

Întreţinerea suprafeţei: Înlăturaţi stratul de lac de la suprafaţă. Asiguraţi-vă că suprafaţa este curată şi uscată şi aplicaţi tratamentul. După uscare, aplicaţi un lac pe bază de apă (respectaţi indicaţiile producătorului). Aplicaţi acelaşi tratament suprafeţelor deteriorate.






Curăţarea ramelor de etanşare
Mizeria şi frunzele trebuie înlăturate de pe ramele de etanşare cel puţin o dată pe an pentru a permite drenarea eficientă a apei.





Zăpada şi gheaţa
Înlăturaţi zăpada şi gheaţa pentru a permite drenarea eficientă a apei.


Sursa: Velux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro