Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

vineri, 1 ianuarie 2010

Acoperis verde, Terasa gradina.








Cand vorbim despre “acoperişuri verzi” ne referim la clădiri ale căror acoperişuri sînt în totalitate sau parţial acoperite cu pămînt şi vegetaţie care creşte natural, deasupra unor membrane speciale antiradacina prin care nu trece apa sau radacina si a unui sistem de filtrare si drenaj ce directioneaza apa catre sistemul de scurgere al cladirii si care totodata mentine apa in locasuri formate pentru hidratarea solului.
Un strat de pietris sau piatra spalata poate sa inlocuiasca cofrajele de drenaj, insa vor ingreuna mult suprafata acoperisului si structura cladirii. Membrana speciala hidroizolatoare va fi montata intr-un strat sau dublu-strat, avand o dubla armatura ranforsata ce asigura produsului o stabilitate dimensionala perfecta si rezistenta mecanica la sfasiere sau perforare.



Aceste tipuri de acoperis reduc semnificativ iarna pierderile de caldura, iar vara mentine o temperatura scazuta in casa.  Acoperisurile vegetale reprezinta deasemenea una dintre cele mai inovative si eficiente solutii pentru redresarea mediului înconjurator.
Practic este vorba despre un invelis de plante, mai exact: iarba si licheni, asezat peste acoperisul existent, ce pot creste si se pot dezvolta în mod natural, fara interventia omului. De regula, sunt cultivate plante ce necesita minimum de atentie si ingrijire. În general este recomandata cultivarea plantelor indigene, rezistente la temperaturi extreme si care prind radacini într-un timp mai scurt pentru a evita secarea si întarirea solului.
Mai intai de toate, desi este mai scump si mai complicat de instalat, acesta isi recupereaza in timp investitia, deoarece este mult mai durabil, protejand structura acoperisului si ajuta la racirea cladirii pe timpul verii prin transpiratia plantelor, ceea ce in final presupune economii la nivelul solutiilor de racire ale casei dvs. Variatiile de temperatura de la nivelul acoperisului sunt mult mai mici, astfel ca viata acestuia este prelungita considerabil. Mai mult decat atat, acoperisul verde izoleaza fonic, confera un aspect deosebit locuitei dvs, iar costurile de intretinere sunt reduse.
Si, nu in ultimul rand, contribuie la imbunatatirea conditiilor de trai la nivelul intregii comunitati, prin reducerea temperaturii si diminuarea efectelor incalzirii globale.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro