Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

marți, 15 noiembrie 2011

Turbine eoliene plutitoare

Turbine eoliene plutitoare

 Testarea unui model la scară mică într-un rezervor de undă a arătat ca platforma este suficient de stabila pentru a sprijini o turbina eoliana de 5 megawati, care ar produce energie suficienta pentru a sprijini un oraş mic.



Ferme eoliene plutitoare au fost construite, dar numai în apă puţin adâncă în apropierea coastelor şi un arhitect naval vrea să meargă mult mai departe prin introducerea turbinelor pe platforme plutitoare, precizeaza un comunicat publicat de Institutul American de Fizică.

Dominique Roddier din Berkeley, California, a propus un design de platforma numit "WindFloat" pe baza de gaze existente, desenata şi modelata pe o platforma petroliera.

Roddier si colegii sai au publicat un studiu de fezabilitate preluat de AIP.

"Testarea unui model la scară mică într-un rezervor de undă a arătat ca platforma este suficient de stabila pentru a sprijini o turbina eoliana de 5 megawati, producătoare de energie suficient pentru a sprijini un oraş mic", a spus Roddier.

Un prototip full-size va fi construit in colaborare cu compania de electricitate Energia de Portugalia si "ar trebui să fie în apă până la sfârşitul anului 2012", spune Roddier.

sursa : Wind Daily

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro