Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

duminică, 7 noiembrie 2010

Tehnici utile pentru plantarea florilor


Spre deosebire de legume si verdeturi, florile sunt mai usor de cultivat si intretinut pe tot parcursul anului, dar este nevoie de o buna experienta in acest domeniu pentru a se obtine si rezultatele optime. Suplimentar, de mare ajutor se pot dovedi si semintele de calitate precum si uneltele profesionale care sa ajute simtitor la indeplinirea tuturor proceselor de plantare si intretinere a florilor la niste standarde multumitoare.

Plantarea florilor, indiferent daca se face pe un teren special amenajat sau doar pe balconul unui apartament, trebuie realizata intotdeauna in perioada in care soarele inca nu a inceput sa incalzeasca puternic, iar cerul nu este in general senin si insorit. Urmarirea prognozelor meteo este esentiala in aceasta perioada, fiind foarte bine sa se planteze florile alese in special in perioadele in care se anunta zile mai ploioase si innorate.
Florile nu se planteaza doar primavara, ele putand fi plantate si toamna, mai devreme sau mai tarziu, dupa caz. Vara este un anotimp in care sub nici o forma nu se poate vorbi despre plantarea florilor, fiind foarte rare situatiile in care acest lucru este posibil, adica in zonele de munte sau cele aflate la o latitudine mai inalta unde se poate planta si vara, dar cu anumite restrictii.

Primul lucru pe care il face orice gradinar priceput inainte de a incepe procesul propriu-zis de plantare este bineinteles sa isi aleaga cu mare atentie fie semintele, fie rasadurile pentru plantat. In aceasta situatie, se aleg intotdeauna seminte de calitate de la producatori certificati sau rasaduri micute, indesate, care nu au decat putine flori si se prezinta sanatoase si fara absolut nici o urma de defoliere.
In cazul in care se aleg rasaduri trebuie acordata o atentie marita la radacinile plantei, care pot fi stranse si chiar unite intre ele, in care caz se va extrage planta cu atentie pastrandu-se cat mai mult din radacinile sale si separandu-se eventual acestea cu un cutit special pentru rasaduri. Astfel se va putea incuraja plantarea optima a plantei, radacinile urmand sa cuprinda cat mai mult din adancimea solului. Florile, daca exista ar trebui si acestea eliminate cu atentie pentru a se incuraja de asemenea cresterea unor radacini puternice, urmand ca abia mai tarziu sa se dezvolte si niste flori frumoase si sanatoase.
La plantarea propriu-zisa, fie cu rasaduri fie cu seminte solul trebuie pregatit dinainte, bine afanat si tratat cu cel putin 3-4 cm de materie organica, fie ingrasamant de calitate fie pastile special destinate acestui scop. Pe langa
ingrasamintele deja puse in sol anterior, atunci cand s-a urmarit o imbogatire organica a solului, trebuie deci ca la plantarea propriu-zisa sa se adauge pentru fiecare planta inca un surplus de materie organica, care sa constituie un pat optim de cultura. Suplimentar, dupa plantare, se va adauga si un strat protector din materie organica precum coaja de arbori, ace de pin sau fire de iarba care sa ajute atat la conservarea umiditatii solului cat si la eliminarea daunatorilor.

Dintre semintele de flori pe care le puteti alege pentru a va planta gradina sau balconul de apartament BricoMall va sugereaza urmatoarea selectie de produse:Zinnia DahliaPetunia Pendula MixedMac de gradina sau de campMiosotis,MalopeLupinusTagetes Erecta Galben SupremPortulacaLavendulaCampanula Medium ( Clopotelul chinezesc)Calendula Officinalis Balls Orange si Pacific Beauty,Godetia Azaleaflora SimpleGodetia AzaleafloraAgeratum Blue Mink si multe altele.
Tot de la BricoMall va puteti procura si pamant de flori intr-o gama variata, plecand de laPamant universal 510, si 50 L,Pamant rasaduri 20LPamant pentru cactusi 5LPamant pentru plante verzi / palmieri 10L,Pamant pentru orhidee 5L,Pamant pentru bonsai 5L sauPamant plante balcon / ghiveci 50L. Suplimentar, BricoMall va ofera si Substraturi profesionale de horticultura de tipul Poturi rotunde dimensiuni variate cu fanta, Set poturi dimensiuni variate cu fanta sau cu gaura si Jiffy-7 pastile din turba cu diametrul de la 18mm pana la 44mm.

Plantarea si ingrijirea florilor este intr-adevar un proces simplu si deosebit de placut, dar trebuie obligatoriu respectati toti pasii de urmat pentru a va puteabucura de o gradina plina de farmec si parfumuri dintre cele mai surprinzatoare. Inspecial operatiunile de rutina pot uneori sa fie sarite si astfel se pot inregistra minusuri complet de nedorit, precum daunatori diversi sau o crestere haotica a plantelor. Trebuie deci sa existe o constanta buna in activitatea unui gradinar priceput, care sa asigure dezvoltarea armonioasa si sigura a florilor dumneavoastra preferate.

SURSA: www.bricoutil.ro

Un comentariu:

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro