Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 11 martie 2010

REDUCEREA UMIDITĂŢII ŞI A FENOMENULUI DE CONDENS

ELIMINAREA CONSECINŢELOR FENOMENULUI DE CONDENS DE PE SUPRAFAŢA GEAMULUI.

    În primul rând trebuie eliminate cauzele. Suprafeţele deteriorate ale stratului de lac trebuie şlefuite cu hârtie abrazivă până se ajunge la stratul de lemn, apoi se aplică un nou strat de lac acrilic (ce poate fi diluat cu apă). Materialul lemnos folosit la fabricarea ferestrelor FAKRO este tratat împotriva ciupercilor şi mucegaiului, este impregnat în vid cu soluţie antifungicidă, ceea ce inseamnă că se poate deteriora doar stratul de lac.

SFATURI PRACTICE PRIVIND REDUCEREA UMIDITĂŢII ŞI A FENOMENULUI DE CONDENS


   Pentru a reduce fenomenul de condens, cel mai important lucru este ventilarea corectă a încăperii. În locuinţele din mansardă, curenţii de aer puşi în mişcare datorită gravitaţiei, nu circulă cu intensitatea necesară. Starea aceasta se poate ameliora prin montarea unui ventilator în sistemul de ventilare, care va accelera schimbarea aerului din încăpere mai ales atunci când şi umiditatea este ridicată. Pentru o bună funcţionare a ventilaţiei trebuie să se asigure posibilitatea întăririi aerului curat prin deschiderea ferestrei sau a clapetei de ventilaţie.
    Condensarea pe geam poate fi limitată prin montarea corectă de radiatoare (direct sub fereastră, executate de căptuşeala interioară sub fereastră vertical. Circulaţia corectă a aerului împrejurul ferestrei va limita condensarea pe geam.
    Se poate limita apariţia fenomenului de condens pe suprafaţa geamului prin montarea corectă a căptuşelii (astfel incât partea inferioară a acesteia să formze un plan vertical sub fereastră, şi montarea unui calorifer sub fereastră. Circulaţia aerului în aceste condiţii reduce formarea apei de condens pe suprafaţa geamului. 
Datorită acestui fapt, suprafaţa lemnului în cazul deteriorării stratului de lac nu va fi afectată.
0 eventuală înnegrire poate fi datorată murdăririi suprafeţei. În spaţiile cu umiditate ridicată se recomandă lăcuirea periodică a materialului lemnos.
În speranţa că sfaturile noastre vă vor fi de folos vă dorim ca utilizarea ferestrelor de mansardă să contribuie la creşterea condiţiilor de confort în locuinţa dumneavoastră.
 

SURSA: kronlux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro