Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

vineri, 19 martie 2010

Protecţia lemnului utilizat în interiorul construcţiilor pentru amenajări interioare.

Protecţia lemnului utilizat în interiorul construcţiilor pentru amenajări interioare. 
În această categorie intră lemnul folosit la amenajări  interioare: lambriuri, grinzi şi stâlpi aparenţi, scări interioare, parchete, unde practic nu există riscul degradării acestuia de către agenţii  biodistructivi. Se pot semnala însă atacuri ale insectelor xilofage care au existat în lemn înainte de introducere în operă, care nu au fost sesizate la sortarea materialului lemnos. De asemeni atacul de insecte poate veni şi de la alte construcţii vecine. Pentru a preveni aceste atacuri ale insectelor xilofage se recomandă după o atentă selectare a meterialului lemnos protecţia elementelor înainte sau după montaj, cu unul din produsele: Xylotoxin, Rombai G, Rombai D1 şi D2, aplicate prin imersie, pensulare sau pulverizare, după care în mod obligatoriu suprafeţele respective vor fi acoperite cu produse de finisare peliculogene. În cazul în care se impune ca pe lângă protecţia insecticidă elementele menţionate să fie şi termoprotejate, atunci acestea vor fi tratate după cum urmează: http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=product_store&aff_code=1c67b4a5c&campaign_unique=91698cac4&unique=28531794c
Varianta I: impregnare prin vid - presiune sau băi calde reci, cu produsul Ignifug Fc, iar după
uscare, finisare cu produse peliculogene. Toate speciile lemnoase se pot trata în acest mod cu excepţia duramenului de stejar şi salcâm care practic sunt neimpregnabile.
Varianta II : aplicabilă numai pentru lambriuri: - tratarea elementelor pe suprafeţe vizibile cu ignifug Fc prin pulverizare s-au pensulare în mai multe reprize: Conform variantei II se pot trata şi elementele din duramen de stejar şi salcâm, precum şi PAL furniruit sau placaj. În final suprafeţele vizibile se vor finisa peliculogen. Protecţia lemnului utilizat în construcţii, cu risc minim de degradare de către ciupercile
xilofage, dar cu risc de atac de insecte xilofage. În această categorie intră în general lemnul utilizat la acoperişuri (căpriori, grinzi, stâlpi, etc), precum panouri pentru duşumele, pereţi interiori etc, unde practic nu există posibilitatea ca lemnul să fie umezit. Protecţia lemnului utilizat în aceste condiţii se poate face în următoarele variante:

Varianta I - protecţie insectofungicidă cu produsul Rombai G, prin imersie pulverizare sau pensulare.
Varianta II - protecţia ignifugă prin impregnare prin băi calde - reci cu produsul ignifug Fc (cu excepţia duramenului de stejar şi salcâm), urmată de al doilea tratament de protecţie insectofungicidă cu unul dintre produsele Rombai G, D1 şi D2, aplicat prin imersie, pulverizare sau pensulare.
Protecţia lemnului utilizat în construcţii, cu risc de degradare de către ciupercile şi insectele xilofage.
Lemnul din acestă categorie, este utilizat îndeosebi în părţile exterioare ale construcţiilor unde lemnul este expus la intemperii dar nu în contact permanent cu umiditatea şi fiind exclus contactul cu solul (rame, traverse, montanţi din lemn rotund sau ecarisat la cabane, case prefabricate şi baracamente, balcoane, scări exteriaore). În aceste cazuri se impune utilizarea numai a produselor de protecţie nelavabile, rezistente la spălare. În aceste condiţii protecţia lemnului se poate face în următoarele variante:
Varianta I - protecţia insectofungicidă cu produsul Rombai G, prin imersie sau vid - presiune, urmată de finisarea cu Rombai D1 şi D2.
SURSA: Institutul National al Lemnului -drd. ing. chim. MARIANA PRUNA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro