Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

duminică, 24 ianuarie 2010

VOPSIREA SUPRAFETELOR NOI DIN LEMN



        PREGATIREA SUPRAFETEI
        - Pentru a spori aderarea vopselei la suprafata de vopsit curatarea prealabila trebuie sa se faca foarte bine.
        - Partile cu asperitati sau rasina ardeti-le daca este posibil sau stergeti-le cu thinner celulozic.
        - Curatati suprafata de praf, grasimi si murdarie.
        - Pentru o suprafata neteda smirgheluiti in sensul fibrei lemnului.
        - Inainte de aplicarea grundului, folosirea unei substante protectoare contra bacteriilor, ciupercilor si mucegaiului mareste rezistenta lemnului si asigura un rezultat perfect. In acest scop este frecventa folosirea uleiului de in. Dar aceasta este o greseala importanta, ba mai mult uleiul de in creaza un mediu propice pentru aparitia si dezvoltarea bacteriilor. De aceea este contraindicata folosirea uleiului de in. Un produs ideal in acest scop este DYO PINOSTAR - protector pentru lemn brut si DYO PINOSTAR - protector decorativ pentru lemn. PINOSTAR protejeaza si imbiba (satureaza) lemnul.
          PRIMUL STRAT DE GRUND
            - Suprafata curatata si saturata cu PINOSTAR este gata pentru aplicarea primului strat de grund. Grundul are scopul de a pregati o suprafata mai neteda sporind grosimea sistemului si a asigura o protectie de lunga durata. Exista mai multe feluri de grund ce se pot aplica pe lemn. Dintre produsele fabricate de DYO unul ideal in acest scop este DYOSTAR - grund sintetic. dupa primul strat de grund se chituieste si se aplica al doilea strat de grund.
            CHITUL SI AL DOILEA STRAT DE GRUND
            - Imperfectiunile suprafetei de vopsit, crapaturile din lemn ce nu s-au remediat dupa primul strat de grund se astupa cu chit. Chitul se aplica cu ajutorul spatulei de care am amintit mai devreme. Chitul se da neaparat. In caz contrar lemnul brut poate sa se degradeze absorbind rasina din chit. De aceea chitul se poate desprinde prematur si sa apara imperfectiuni in luciu. daca dupa primul strat de grund suprafata inca are asperitati se chituieste pentru a obtine o suprafata plana. Dupa uscarea acestuia se smirgheluieste si se da al doilea strat de grund. Chit DYO SUPER MACUN este un produs formulat special in acest scop. Se aplica cu rezultate foarte bune.
            LACUIREA LEMNULUI
            - lacul este o substanta transparenta ce nu acopera aspectul natural al lemnului si nu trbuie sa contina substanta coloranta, ce da o infatisare decorativa, ce protejeaza impotriva apei de ploaie, soarelui, ciupercilor, putregaiului si conditiilor atmosferice.
            - Pregatirea suprafetei nu difera de cea descrisa pana acum. Daca necesita chituire lacul se amesteca cu talas fin de lemn si se aplica pe locul ce trebuie netezit. Inainte de aplicare se poate colora sau imbiba cu PINOSTAR care se prezinta sub diferite culori transparente. daca se doreste ca lemnul sa capete un aspect semi lucios, matasos produsul DYO PINOSTAR - protector cu lac pentru lemn este un produs ideal. Acesta nu ascunde fibra lemnului, da un aspect matasos, protejeaza, mareste rezistenta contra putregaiului si ciupercilor, contra razelor ultraviolete. daca se doreste obtinerea unui aspect mai lucios se imbiba lemnul cu PINOSTAR - protector decorativ pentru lemn si apoi se aplica 2-3 straturi de Lac DYOMARINE. Inainte de a aplica stratul de DYOMARINE se poate smirghelui stratul de dedesubt, obtinindu-se astfel o aderare perfecta a straturilor ulterioare.
           


SURSA: DYO Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro