Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

vineri, 1 ianuarie 2010

Totul pentru o gradina de vis

8 pasi spre o gradina noua
1. Trasati liniile
Dati tot ce e mai bun pentru noua dumneavoastra gradina. Fiti creativi si jucati-va cu liniile curbe, sau mergeti in paralel cu conturul casei dumneavoastra. Ca sa nu gresiti, puteti folosi un furtun pe care sa il intindeti dupa forma dorita. Odata ce ati ajuns la forma ideala, marcati marginile presarand nisip sau faina.

2. Scapati de iarba
Daca pe locul unde doriti sa faceti gradina creste iarba, scoateti-o cu o cazma sau taiati-o cu masina de tuns iarba. Daca aveti timp sa asteptati, presati iarba cat de tare puteti, apoi acoperiti-o cu cateva straturi de ziare, apoi cativa centimetrii de pamant sau ingrasamant. Asteptati cateva luni pentru ca iarba sa se usuce si sa moara.

3. Sapati !
Acum urmeaza sapatul. Sapati si greblati noua gradina pentru a inlatura orice piatra, radacini sau alte resturi. Daca aveti un pamant sarac, acum este momentul ideal ca sa il imbogatiti cu ingrasamant organic cum ar fi compostul. Amestecati-l in timp ce sapati pamantul.

4. Ingraditi noul pat
Evitati ca iarba sau alte plante straine sa se tarasca in gradina dumneavoastra printr-o buna delimitare. Un sant adanc de aproximativ 12 cm, si lat de cativa cm, va opri pana si cei mai inraiti „invadatori” sa ajunga in gradina dumneavoastra. Mai puteti, ca metoda alternativa sa imprejmuiti gradina cu un gardulet.

5. Asezati plantele
Chiar daca va ia mai mult timp, aranjarea plantelor inainte de a le pune in pamant chiar merita. Va va permite sa lasati spatiu intre ele exact cat trebuie iar plantele vor arata foarte bine una langa alta.

6. Plantati
Cand stiti ca toate plantele sunt asezate exact unde trebuie, plantati-le. De ajutor ar fi sa curatati si sa descalciti radacinile inainte sa le puneti in pamant, mai ales daca sunt foarte incalcite.

7. Stratul ocrotitor
Pe langa imbunatatirea solului, pentru a avea o gradina sanatoasa si usor de intretinut, cel mai bine ar fi sa faceti un strat ocrotitor. Un strat de 3-4 cm din rumegus sau alte materiale asemanatoare face minuni in oprirea buruienilor iar pamantul isi va mentine umezeala pe timp de seceta.

8. Udati gradina
Odata ce au fost plantate, si stratul de protectie pus, udati bine plantele. Sfat: daca rumegusul este uscat, va absorbi multa apa inainte ca ceasta sa ajunga la plante. Umeziti-l bine pentru ca sa fiti siguri ca si plantele primesc destula apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro