Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 14 ianuarie 2010

Înşurubare corectă

Şurubelniţele sunt scule de care nu ne putem lipsi. Vă explicăm ceea ce trebuie să ştiţi despre ele.

Şurubelniţele sunt scule de care nu ne putem lipsi. Vă explicăm ceea ce trebuie să ştiţi despre ele.
Numai cu şurubelniţa corectă, de dimensiunile potrivite se pot înşuruba şi deşuruba şuruburi, fără a deteriora scula, piesa de lucru, şurubul sau a răni mâinile meşterului amator. Capetele de şurubelniţă nepotrivite alunecă uşor din crestătura şurubului lăsând dâre inestetice.

Mânerele de şurubelniţe ar trebui să fie fixate strâns de acestea prin lipire sau sudate prin topire şi să fie manevrabile, permiţând astfel transmiterea optimă a forţei.


Capetele de şurubelniţă interschimbabile fac şurubelniţele multifuncţionale. Şurubelniţele prevăzute cu suport de prindere a capetelor de şurubelniţă au o prindere standard cu magnet.

Pentru strângerea şi slăbirea şuruburilor cu cap hexagonal sunt necesare cheile pentru şuruburi potrivite. Cel mai bine cumpăraţi un set de opt chei.

Cu maşina de înşurubat cu acumulator prevăzută cu sistem de prindere a capetelor de şurubelniţă sunt posibile înşurubări fără efort, rapide şi exacte. Prin reglarea momentului de torsiune se asigură înşurubarea adaptată la structura materialului fără deteriorarea suprafeţei acestuia. În plus se poate regla turaţia printr-o rozetă de reglare sau un comutator cu buton. Pentru a înşuruba cu o maşină de înşurubat cu acumulator, aveţi nevoie de capete de şurubelbniţă potrivite, denumite pe scurt biţi, care pot fi schimbaţi simplu, fără cheie, în mandrina rapidă sau în suportul de prindere.

SURSA: BOSCH DO-it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro