Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 14 ianuarie 2010

Înlăturarea zgârieturilor de pe podelele de lemn, mesele şi scaunele de lemn

Redaţi frumuseţea pierdută suprafeţelor din lemn neaspectuoase: cu câteva manevre puteţi îndepărta fără efort zgârieturile şi dârele de uzură.
Reparaţiile executate pe suprafeţele din lemn deteriorate ar trebui pe cât posibil să nu poată fi observate. Folosiţi ceară pentru reparaţii cu nuanţă foarte deschisă de lemn şi un tub de vopsea pentru pictură în cea mai închisă nuanţă de textură a lemnului.

Porţiunea deteriorată trebuie mai întâi răzuită (sau aspirată cu duza fină a aspiratorului de praf) şi apoi curăţată în întregime cu înlocuitor de ulei de terebentină.

La zgârieturile mai adânci se recomandă aplicarea de şelac sau ceară pentru lemn în nuanţa adecvată. Se topeşte produsul prin încălzire cu bricheta şi apoi se aplică prin presare cu un şpaclu în adâncitura respectivă. După uscare lustruiţi locul reparaţiei. De cele mai multe ori aceasta devine invizibilă în urma acestei operaţii.
Dacă este necesar, veţi redesena puţin textura lemnului. Pentru aceasta, înmuiaţi pensula în vopsea şi apoi ştergeţi-o până când perii sunt aproape uscaţi. Acum pictaţi lemnul, până când întreg ansamblul are aceeaşi textură.
Pentru ca reparaţia să reziste un timp mai îndelungat, aplicaţi cu o pensulă fină lac de etanşare diluat deasupra acesteia.
Sfatul specialistului: la deteriorările uşoare dar pe porţiuni întinse (suprafeţe nelucioase, zgârieturi mici) se recomandă să se înceapă cu procedeul de reparaţie care menajează în cea mai mare măsură piesa de mobilier. Adică trebuie să aplicaţi numai ceară de lustruit, ulei de terebentină sau firnis şi după aceea frecaţi până străluceşte. În plus, în toate magazinele de materiale de construcţii găsiţi creioane pentru retuşuri în toate nuanţele obişnuite de lemn.


SURSA: BOSCH DO-it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro