Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

marți, 12 ianuarie 2010

Cum instalezi o masina de spalat vase

Cum instalezi o masina de spalat vase

Chiar daca este un aparat electrocasnic relativ nou si inca nefolosit pa scara larga la noi in tara, masina de spalat vase tinde sa devina un lucru necesar in gospodarie.
Privit initial ca un lux, aceasta isi dovedeste calitatile, prin economia de timp pe care o face o familie, care o foloseste in mod normal la bucatarie. Daca simtiti ca aveti suficienta indemanare si considerati ca nu vreti sa mai apelati la alte servicii suplimentare din partea vanzatorului, servicii care pot fi totodata costisitoare sunteti invitatul nostru. In cele ce urmeaza vom incerca sa va indrumam cum sa procedati la montarea unei astfel de masini.

Articolul nostru va prezinta modul in care trebuie sa conectati masini de spalat vase intr-un spatiu pe care in prealabil l-ati eliberat si amenajat in acest scop, undeva langa chiuveta din bucatarie. In orice caz va sfatuim sa nu renuntati, sub nici o forma, la instructiunile producatorului.

Acestea sunt instructiuni specifice si tin cont de particularitatile fiecarui produs in parte. Indrumarile noastre sunt linii generale care combinate cu instructiunile producatorului va vor ajuta sa instalati in bune conditii acest aparat.

Lucrarea nu este foarte dificila si va poate lua una sau doua zile maximum, functie de particularitatile instalatiilor electrice si de alimentarea cu apa din casa dumneavoastra. Trebuie sa va inarmati cu ceva scule si putina ambitie.

Primul pas care trebuie facut este sa intrerupeti alimentarea cu energie electrica in locuinta prin scoaterea efectiva a sigurantelor fuzibile sau prin deconectarea, din comutatorul din tablou, a sigurantelor automate.


Aceasta masura se recomanda a nu fi neglijata din ratiuni de siguranta. Va trebui apoi sa gauriti masca de chiuveta astfel incat sa puteti trece prin aceasta cu o teava dinspre chiuveta spre masina de spalat. Diametrul acestui orificiu trebuie sa fie suficient de mare pentru a va permite trecerea.


Puteti folosi o masina de gaurit electrica alimentata cu baterii sau una manuala. Va reamintim ca din ratiuni de siguranta ati intrerupt alimentarea cu energie electrica a casei. Daca gaura trebuie sa fie destul de mare atunci o veti putea realiza dand gauri succesive pe conturul cercului care trebuie gaurit in final. Inchideti apoi robinetul general pentru apa calda si rece. Demontati cu o cheie reglabila robinetul de pe conducta de apa calda menajera si montati un robinet cu teu care poate alimenta doi consumatori separati prin simpla sa actionare astfel incat sa puteti alimenta atat robinetul de apa calda al lavoarului, cat si masina de spalat vase. Conectati apoi evacuarea masinii de spalat cu scurgerea chiuvetei din bucatarie, eventual printr-un furtun. Puteti face aceasta direct in sifon, daca aveti o astfel de piesa conectata la chiuveta, sau direct in teava de scurgere dupa intercalarea prealabila a unui teu special. Pentru siguranta puteti strange capatul furtunului care se conecteaza la scurgere prin intermediul unui colier de strangere. Conectati conductorii electrici de alimentare cu energie electrica a masinii la instalatia de forta a casei. Pentru a fi foarte siguri de aceasta instalatie, puteti apela la un electrician experimentat.

In orice caz, nu uitati sa ii cereti sa ia foarte serios in considerare instructiunile de montaj ale producatorului. Utilizati sau impuneti electricianului sa foloseasca pentru legaturi conectori speciali din comert. Urmatorul pas ar fi conectarea conductei de apa la masina. Va recomandam ca si in acest caz sa folositi un tub flexibil special pentru lichide sub presiune din comert. Sunt mult mai simplu de instalat si pot fi mulate usor in spatii care sa va permita sa nu aveti instalatii aparente.

In orice caz, evitati pe cat posibil curbarea acestor tuburi in unghiuri mici datorita posibilitatii strangularii acestora. In aceste cazuri debitul s-ar putea micsora periculos de mult in timpul functionarii.

Si iata-ne la sfarsitul lucrarii. Mutati masina in pozitia dorita si ajustati suportii reglabili astfel incat suprafata orizontala a masinii sa fie perfect dreapta.

In acest scop puteti folosi o nivela speciala (exista si variante de nivele electronice cu afisaj cu cristale lichide foarte usor de utilizat). Daca masina este montata denivelat pot aparea forte interioare in masina care pot provoca defecte nedorite.

Deschideti robinetii de pe conductele de alimentare cu apa si armati sigurantele fuzibile pentru a pune sub tensiune masina.

In acest moment puteti face un test. Porniti masina si urmariti daca tubulatura montata nu prezinta eventuale scurgeri de apa. Acestea pot fi remediate printr-o strangere solida a imbinarilor (colierelor de strangere).

Inginer Adrian BUTNARU
SURSA: 121.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro