Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

vineri, 1 ianuarie 2010

Aranjarea florilor

Compunerea unui buchet este o arta care necesita o instruire estetica generala, cunostinte referitoare la armonia culorilor, insusirile florilor, importanta si semnificatia lor.

Compozitiile florale se bazeaza pe efecte vizuale inspirate din diversitatea si frumusetea naturii.

In majoritatea compozitiilor florale, pe langa floare, care prin forma si colorit constituie elementul predominant, se foloseste si material vegetal, accesoriu ca: frunze, ramuri cu sau fara fructe, radacini torsionate etc.

Insusirile decorative de baza ale materialului vegetal, de care se va tine seama in orice aranjament sunt: silueta, culoarea si forma.

Silueta plantelor determina linia intregii compozitii. Florile inalte, zvelte se asaza pe plan vertical, iar cele pitice, mai putin erijate vor ocupa partea de la baza a compozitiei.

Gladiolele, stanjeneii, crinii, flori cu tije lungi si rigide apar fara gratie atunci cand se asaza in pozitie culcata.

Florile din vas nu se lasa toate la aceeasi inaltime, ci se subordoneaza una alteia, cautandu-se totodata, sa li se dea o pozitie asimetrica.

Florile se plaseaza in vas, intr-o anumita ordine. Cautati sa incepeti cu cele din centru, continuati cu planul din fata si incheiati cu fixarea celor din spate.

Aveti grija ca florile deschise la culoare sa fie mai inalte, iar cele inchise sa ocupe partea bazala si din fata a compozitiei. Pozitia prea inclinata nu favorizeaza toate florile, deci folositi-o cu prudenta.

Folositi numar impar de flori asigurand astfel mai usor asimetria buchetului si cautati sa imbracati gura vasului cu o floare sau cu verdeata.

Orice aranjament este bine sa se armonizeze cu mobilierul pe care se asaza si cu fundalul pe care se proiecteaza. Vasele cu flori fine si gratioase, putine la numar, vor apare in totala discordanta cu o mobila masiva, asa dupa cum un buchet executat pe linie verticala, inalt, nu-si va gasi locul pe o bancheta lunga si subtire.

Aranjamentele incarcate cu flori multicolore nu se asociaza cu un tapet inflorat, deoarece privirea este dispersata, iar florile nu ies in evidenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro