Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

joi, 2 iulie 2009

Montajul parchetului din lemn masiv lamelar

Cum se face montarea parchetului
Despre: montarea parchetului. Etapele ce trebuie urmate atunci cand doriti sa montati parchetul.

Inainte de montarea parchetului este obigatoriu verificarea umiditatii acestuia. Umiditatea trebuie sa fie sub 20%. Determinarea umiditatii se face cu un aparat special numit umidometru. Orice atelier de mobila, sau de uscare a lemnului are sau ar trebui sa aiba in dotare un asemenea aparat.

Lamelele de parchet se imbina prin nut si feder. Cuiele speciale pentru parchet se bat numai in nutul longitudinal al lamelei de parchet. Se foloseste un prelungitor pentru baterea cuiului in degajarea parchetului. Parchetul se bate la o distanta 1,5-2 cm de pereti. Spatiul respectiv asigura contragerea parchetului. La terminarea randului de parchet, se monteaza mai multe lamele deodata, se masoara si apoi se debiteaza.

Pentru a presa mai bine lamelele de parchet unele in altele va veti folosi de o parghie din lemn si un punct de sprijin de pe lantet.

Punctul de sprijin se face dintr-un rest de lamela de parchet, si se fixeaza provizoriu de lantet cu ajutorul unui cui.

Dupa ce s-a finalizat de batut parchetul, se procedeaza la raschetarea parchetului.

Raschetarea este de doua feluri uscata si umeda. Raschetarea uscata se realizeaza cu masina de raschetat. Raschetarea umeda se executa cu rascheta manuala, dupa ce parchetul a fost umezit cu o carpa imbibata in apa.

Recomand raschetarea manuala, deoarece se face in lungul fibrei de lemn. In acest mod se elimina producerea aschiilor ( ruperea parchetului). Dupa ce s-a terminat raschetarea se aduna rumegusul si aschiile rezultate si se sterge parchetul.

Spatiul dintre pereti si podeaua de parchet se acopera prin montarea frizurilor. Inainte de montare, frizurile se slefuiesc cu smirghel. Frizurile se fixeaza prin cuie. Pentru a nu plesni la montare, frizurile se gauresc cu un burghiu al carui diametru sa fie mai mic decat grosimea cuiului de prindere.

Pentru estetic, maciuca cuiului se reteaza.

Urmeaza protejarea parchetului prin ceruire sau paluxare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro