Cele mai recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro

Lettori fissi

sâmbătă, 23 mai 2009

Lucruri pe care ar trebui sa le stii la alegerea parchetului

Trebuie luate multe in considerare cand alegi un parchet.
Uita-te la mai multe produse din aceeasi gama, compara privind garantia, dimensiunile, producatorul si procesul de fabricatie, finisarea parchetului, metode de instalare sau alte specificatii importante..........
- intotdeauna stabileste un buget (raportat la valoarea reala a celorlalte bunuri si dotari din locuinta), si aminteste-ti ca daca pretul este prea scazut inseamna ca si calitatea e la fel; ( nu cred ca o sa ai mobila Ludovic sau pian pe un parchet laminat sau un masiv cel mai ieftin....nu da bine nici semineul cu tabloul original in fata unui parchet ieftin si prost) ca pret, parchetul adauga valoare casei dvs. la momentul revanzarii, fara sa mai mentionam ca este un produs de lunga durata. Creste in valoare asa cum creste si casa dvs.
Parchetul din lemn masiv este cel mai cautat, atat in reconditionarea caselor cat si in constructia lor de noi.
- alege parchetul in functie de utilitatea spatiilor
- alege un model care sa completeze decorul camerei;
Uneori modelul ales nu se potriveste ! parchetul fiind in multe modele .......pornind de la cel simplu la cel complex. Asigura-te de acest lucru - alege parchetul cu o finisare potrivita suprafetei respective;
Aminteste-ti ,,inainte de a cumpara parchetul” ca tipul de lac folosit si cate straturi are aplicate, poate determina daca se potriveste intr-o zona circulata intens.
Intotdeauna alege un montator profesionist de parchet pentru ca exista multe amanunte tehnice care pot dauna sau chiar compromite lucrarea
Persoana care va poate ajuta in alegerea parchetului ?? – PARCHETARUL !! Constructorii/arhitectii tind sa foloseasca acelasi parchet ca altadata, decoratorii/designerii tind sa foloseasca culoarea ca fiind primul considetent in alegerea unui produs. Fie ca produsul este finit sau nu luati o monstra din parchet pentru a o compara cu materialele folosite in aceea camera........ culoarea peretilor, a mobilei, tamplariei......
Nu depinde doar de furnizorul tau principal sau de designerul casei tale. La urma urmei, o alegere gresita te va costa pe tine proprietarul, indiferent daca e vorba de bani, timp sau chiar implicarea unui avocat. Asigura-te ca discuti cu un parchetar profesionist sau o firma specializata in montajul de parchete. Incearca sa vezi tipul parchetului care se potriveste exact cu modul de montare; in ce conditii este recomandata folosirea, si in final, este acest tip de parchet potrivit pentru ceea ce cauti tu?

Detalii specifice care nu pot fi omise:
Din punct de vedere ecologic: Ceea ce se poate dovedi, spre deosebire de alte podele, parchetul din lemn provine dintr-o sursa naturala si regenerabila.
Din punct de vedere al mediului de locuit : Intr-o mare masura calitatea aerului din interiorul casei este una din amenintarile aduse asupra sanatatii noastre. Pus in casa parchetul contribuie la sanatatea mediului in care traim. Suprafetele dure precum podeaua nu ascund/adapostesc gaze, praf. Asta inseamna o calitate mai buna a aerului pentru toti locuitorii, dar in special pentru cei care sufera de alergii. Parchetul ajuta deasemenea la eliminarea pericolului acumularii sub suprafetele acoperite a mucegaiurilor.
Selectia si varietatea: Cu tehnologia fabricatiei de azi privind culoarea si lacuirea, care este destul de dezvoltata, parchetul are multe culori, tipuri, dimensiuni, finisari si forme. Aceasta varietate aduce o nota de rafinament pentru case si pentru birouri .
Categoria: Care este tipul lemn dorit? Trebuie sa luati in considerare multi factori in alegerea unui parchet ! Acest aspect este important! Unele tipuri pot fi folosite chiar peste surse de caldura, altele nu; altele rezista la umiditate mai mult decat restul. Unele tipuri de parchet sunt mai agreate decat altele, dar care nu se potrivesc cu ceea ce cauti tu sau nu se preteaza la zonele de circulatie intense. (Tipul de lemn, sa spunem…. Pin- lemn de esenta moale, de exemplu, se pateaza usor si este inferior Stejarului.
Clasa: Unele categorii au diferite standarde, unele nu au deloc. Cu cat standardul e mai ridicat cu atat acel model de parchet este mai de top. ( clasele de calitate se pot raporta nu numai la selectia lemnului, ci si la calitatea prelucrari acestuia) (calitatea B la selectia lemnului standardul poate permite diferente de culoare si textura a pieselor de parchet, prezenta nodurilor de dimensiuni mici,..... dar calitatea B la capitolul prelucrare lasa mult de dorit...... abateri de dimensiuni ale pieselor, diverse defecte vizibile....ATENTIE !!)
Dimensiuni: care este grosimea si latimea parchetului? Care este lungimea? Aceasta chestiune poate fi importanta daca avem de instalat ori deja instalate alte tipuri de pardoseli ( gresie, mocheta..)in spatii comune; montajul ori modificarea usilor in special cele care dau in exteriorul cladirii.. Intotdeauna este recomandat sa stiti lungimea, latimea si grosimea parchetului ales.
Culoarea: Cere o mostra, eventual una care sa fie lacuita. Fiecare producator are gama lui de nuante. Intotdeauna vor fi variatii de culoare intre lamele din cauza ca fiecare dintre ele poate proveni din paduri diferite, copaci diferiti, zone diferite dintr-un copac...Nu uitati: cu cat parchetul este de culoare mai inchisa cu atat suprafata va parea mai mica. Culoarea care iti place se poate asorta cu decorul camerei, dar nu si cu modelul ales.
Asigura-te ca lacuirea este recomandata de producator sau este compatibila cu ce parchet ai. Cere informatii despre tipul de finisaj care se va aplica pe parchetul tau.( finisajele ce au la baza solventi sau acid sunt foarte daunatoare sanatatii
Intr-o baie care este folosita zilnic, nu se poate folosi parchet, datorita expunerii permanente la umezeala.
Pe de alta parte, se poate lua in considerarea folosirea parchetului in baia pentru oaspeti, care nu este folosita zilnic.
Asigura-te ca folosesti covorase specifice si ca stergi imediat orice scurgere de apa.
Scaunele, mobila, .......pot distruge luciul parchetului. Asigura-te ca parchetul este protejat, asigurandu-te ca mobila este prevazuta cu talpi din materiale care un zgarie. regulata.
Zonele circulate intens necesita o atentie deosebita atunci cand se pregatesc pentru finisat. In aceste zone intretinerea regulata este obligatorie. Curatarea permanenta este o parte importanta in intretinerea parchetului, fie ca este circulat sau nu. Curatati regulat si stergeti imediat scurgerile de mancare sau de apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii recente

Articole recente

Anvelope de motocicleta la cauciucuridirect.ro